Leef in Balans

 

Bedrijfsinformatie

 

In februari 1980 is Herbalife opgericht door Mark Hughes, Mark was toen pas 18 jaar. Hij besloot een manier te vinden om mensen veilig en effectief hun gewicht te laten beheersen door middel van goede voeding, omdat zijn moeder verslaafd geraakt was aan vermageringspillen. Zij overleed aan een per ongeluk ingenomen overdosis. Na een uitgebreide productontwikkeling en vele onderzoeken lanceerde Mark in februari 1980 Herbalife.

Mark wijdde zijn leven aan een ambitieus doel: hij wilde de beste en meest geavanceerde producten voor inwendige en uitwendige voeding op de wereldmarkt brengen. Een gevolg van zijn geweldige inzet is dat miljoenen mensen op een veilige en doeltreffende manier hun lichaamsgewicht onder controle hebben gekregen. Bovendien verbeteren zij hun levensstijl ingrijpend met behulp van de Herbalife producten.

De eerste maand was de omzet van Mark reeds $ 23.000. Daarna steeg de verkoop razendsnel. Aan het eind van het eerste jaar bedroeg de omzet een duizelingwekkend bedrag: $ 2 miljoen! Momenteel is het een miljarden-onderneming met een onbeperkt groeipotentieel. Herbalife streeft er naar in de komende jaren haar werkterrein uit te breiden naar alle grote landen ter wereld.

De nadruk ligt op kruiden en andere natuurlijke ingrediënten in onze gewichtsbeheersings-, voedingskundige en persoonlijke verzorgingsproducten.

Zorgverlenende organisatie

Herbalife is daarnaast ook een zorgverlenende organisatie. De Herbalife Family Foundation werd in het leven geroepen om kansarme kinderen te helpen. Dit gebeurd via verschillende organisaties die werkzaam zijn op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Tot de organisaties die door Herbalife gesteund worden behoren o.a.:

D.A.R.E. (Drug Abuse Resistance Education)
John Tracy Clinic
Stuart House. The Rape Foundation
Children's Medical Research, Inc.
ACCH Dunblane, Scotland
Save The Children, Kosovo Emergency Fund

Wetenschappelijke Adviesraad

Om de betrouwbaarheid van de producten te garanderen heft Herbalife een wetenschappelijke adviesraad opgericht. Deze groep toegewijde, gerenommeerde wetenschappers, artsen en voedingsdeskundigen zorgt ervoor dat de Herbalife producten ruimschoots voldoen aan de strengste eisen die in deze industrie gelden. Zodoende vormen de producten vaak de standaard waaraan de kwaliteit van andere producten wordt afgemeten. Alleen wanneer de producten de allerstrengste kwaliteitstoetsen hebben doorstaan mogen zij de naam Herbalife en het Herbalife logo dragen.

Door haar nadruk op ontwikkeling en onderzoek ontwikkelt Herbalife voortdurend nieuwe en geavanceerde producten die ertoe leiden dat mensen anders gaan aankijken tegen voeding, gewichtsbeheersing en persoonlijke verzorging. Het gebruik van de nieuwste technologieën heeft geleid tot vernieuwing op het vlak van bijvoorbeeld antioxidanten, microvoedingsstoffen en formules op basis van planten en kruiden. Het resultaat? Doeltreffende veilige producten die een toonaangevende rol spelen in de welzijnsindustrie.

Herbalife Nederland

Sinds 1993 is Herbalife ook in Nederland zeer succesvol. Was de omzet in 2000 nog € 25,9 miljoen, in 4 jaar tijd is deze meer dan verdubbeld naar € 57,9 miljoen!

Ontwerp Liquid Mindz