Leef in Balans

 

Rijst & Pasta

 

Mieschotel met pittige vleesreepjes


Aantal personen: 4
Kcal p.p.: 465


Ingrediënten:

350 gr rundvleesreepjes
3 tl szechuan-kruiden (McCormick)
2 el olie
1 zak panklare roerbakmix (400 g)
250 gr mihoen
1 bakje roze garnalen (AH,125 gr)
1 tl sambal oelek
1 el sojasaus
zout


Bereidingswijze:

Breng in pan ruim heet water aan de kook en voeg zodra het kookt zout toe.

Bestrooi ondertussen de vleesreepjes met szechuan-kruiden.

Verhit in wok- of hapjespan de olie en bak de vleesreepjes ca. 2 minuten al omscheppend.

Schep de reepjes op een bord.

Roerbak nu in het bakvet de roerbakgroenten ca. 4 minuten.

Leg intussen de mihoen in het kokende water en laat deze in ca. 4 minuten van het vuur
af gaar worden.

Schep de vleesreepjes en garnalen door de groenten heen.

Verwarm het geheel al omscheppend nog ca. 2 minuten.

Breng het vlees-groentemengsel op smaak met sambal en sojasaus.

Giet de mihoen af en verdeel deze over vier borden.

Schep het vlees-groentemengsel erop.

 

Rode-curryrijst met biefreepjes en mango


Aantal personen: 4
Kcal p.p.: 475


Ingrediënten:

1 pak roerbakrijst (250 gr)
1 mango
½ dunne prei
300 gr biefstuk
1 rode peper
2 el olie
½ à 1 el Thaise rode currypasta (250 gr, Patak’s)
2 el garneeramandelen (zakje à 65 gr)
2 el Thaise vissaus
½ tl bruine basterdsuiker


Bereidingswijze:

Bereid de roerbakrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Schil ondertussen de mango en snijd deze in blokjes.

Vervolgens de prei schoonmaken, wassen, in de lengte halveren en in dunne
reepjes van ca. 4 cm snijden.

Was en halveer de peper, verwijder de pitjes en snijd in de lengte in dunne reepjes.

Snijd de reepjes daarna in stukken van ca. 4 cm.

De biefstuk ook in smalle reepjes snijden.

Verhit in een wok 1 el olie, voeg de vleesreepjes toe en bak deze in 1 à 2 minuten lichtbruin.

Verwijder het vlees uit de pan, voeg de rest van olie toe en de prei en peper.

De groente al omscheppend ca. 2 minuten fruiten.

Currypasta toevoegen en al roerend ca. 1 minuut meebakken.

Rijst toevoegen en al omscheppend ca. 2 minuten roerbakken.

Mango en reepjes vlees erdoor scheppen en ca. 1 minuut laten meewarmen.

Amandelen grof hakken en in droge koekenpan kort roosteren.

Meng de vissaus met de suiker en roer dit door de rijst.

Garneren het geheel met de amandelen.

Serveren met komkommersalade met sambal.

 

Recepten en gerechten

 

Visrecepten

Vleesrecepten

Gevogelterecepten

Rijst & Pasta

Salades

Nagerechten

 


Ontwerp Liquid Mindz