Leef in Balans

 

Gevogelterecepten

 

Kipfilet met nectarines en kokos


Aantal personen: ?
Kcal p.p.: ?

Ingrediënten:

2 nectarines
2 el gefruite uitjes
2 el gemalen kokos
2 kipfilets
kerriepoeder
peper
zout
20 gr boter of margarine


Bereidingswijze:

Maak de nectarines schoon en snijd ze in schijfjes.

Bestrooi de helft van de schijfjes met de gefruite uitjes en 1 eetlepel kokos.

Snijd de kipfilets in en vul ze met de bestrooide schijfjes.

Sluit de kipfilets met cocktailprikkertjes.

Bestrooi de kipfilets royaal met kerriepoeder en peper en zout.

Verhit de boter en bak de kipfilets rondom goudbruin.

Temper het vuur en laat de kipfilets door en door gaar worden.

Leg de kipfilets op de borden, bestrooi de andere helft van de nectarineschijfjes met de overgebleven kokos en garneer hier de borden mee.

Serveer bijvoorbeeld met gekookte krieltjes bestrooid met bieslook en frisse salade.

 

Kalkoenschnitzels met groente


Aantal personen: 4
Kcal p.p.: 198


Ingrediënten:

4 kalkoenschnitzels (ca. 500 gr samen)
1 ½ el bloem
plantaardige bakplaatinvetter
1 sjalot, fijngehakt
2 middelgrote wortels, in de lengte in vieren en vervolgens in schuine stukjes van ca. 4 cm gesneden
1 lange stengel bleekselderij, in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van ca. 4 cm gesneden
200 gr champignons, in plakjes gesneden
1 afgestreken tl fijngehakte verse of ½ tl gedroogde tijm
1 afgestreken tl fijngehakte verse of ½ tl gedroogde dragon
1 teentje knoflook, gepeld
1 grote rijpe vleestomaat, gepeld en kleingesneden of 150 gr zoutarme tomaten uit
blik, kleingesneden.
125 ml droge witte wijn
180 ml zoutarme kippenbouillon
zout en versgemalen peper
75 gr diepvriesdoperwten, ontdooid
2 el fijngehakte verse peterselie


Bereidingswijze:

Wentel de kalkoenschnitzels door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.

Bespuit een grote koekenpan met een anti-aanbaklaag met bakplaatinvetter en zet de pan op een matig hoge warmtebron.

Schroei de kalkoenschnitzels aan beide kanten dicht, neem ze uit de pan en bewaar ze voor later.

Doe het sjalotje en eventueel wat extra bakplaatinvetter in de pan (neem de pan van de warmtebro terwijl u hem weer met olie bespuit) en laat het sjalotje zachtjes fruiten tot het glazig ziet.

Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de doperwten en de peterselie toe en laat het geheel zachtjes doorkoken tot de groenten zacht zijn en het kookvocht tot de helft is ingekookt.

Breng de saus eventueel op smaak met wat zout en peper.

Doe de kalkoenschnitzels terug in de pan en voeg de doperwten toe.

Zet de warmtebron wat lager en laat alles nog 10 minuten doorkoken in de afgedekte pan tot de kalkoen gaar is.

Roer de peterselie er doorheen en dien direct op.

Spaghetti of lintnoedels op smaak gebracht met wat warme kippenbouillon erbij geven.

 

 

Recepten en gerechten

 

Visrecepten

Vleesrecepten

Gevogelterecepten

Rijst & Pasta

Salades

Nagerechten

 

 

Ontwerp Liquid Mindz